Risottokoekjes

    Risottokoekjes

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heb je nog een kliekje risotto over van de vorige dag? Maak er dan krokante risottokoekjes van. Gebruik het liefst volledig (af)gekoelde risotto, dat is makkelijker voor het maken van de koekjes. Breng de restjes op smaak, anders kan het zijn dat de koekjes wat flauw smaken. Ik heb risotto met sperziebonen en zeekraal gebruikt, bekijk het recept op mijn blog.

    Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ong. 200 gr risotto van de vorige dag
    • paneermeel
    • zout en peper
    • 1 eetlepel speltbloem of tarwebloem
    • 1 biologisch ei
    • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bereiding: Breng de risotto van de vorige dag op smaak met zout en peper. Meng de bloem er doorheen. Maak balletjes van de risottorijst en druk ze plat. Doe het ei in een schaaltje en klop deze los. Haal de koekjes door het ei, dan door het paneermeel. Laat ze even staan en bak ze aan beide zijden in olijfolie goudbruin.

    Bekijk dit op mijn blog

    https://greendreamster.wordpress.com/2015/11/09/risottokoekjes-met-sperziebonen-en-zeekraal/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren