Bolognesesaus uit de slowcooker

    Bolognesesaus uit de slowcooker

    17keer bewaard
    8uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Spaghetti bolognese is mijn favoriete pastagerecht! De saus moet alleen lang sudderen en daarom heb ik een recept voor de slowcooker, want dan heb je er na het bruin bakken van het gehakt geen omkijken meer naar! Ik laat de wijn achterwege, want mijn kinderen eten ook mee, maar je kunt optioneel nog een glas wijn (samen met de melk) toevoegen. Soms kun je zelfs bakjes met 'mirepoix' (fijngesneden selderij, wortel en ui) kant en klaar kopen in de supermarkt of bij de groenteboer. Doen! Maak het jezelf lekker makkelijk! De saus kun je ook als basis voor lasagne gebruiken.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 1 grote wortel, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 kilo rundergehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • snufje nootmuskaat
    • 240 ml melk (liefst volle)
    • 200 ml rode wijn (optioneel)
    • 4 blikjes (elk 400 gr) gepelde tomaten (liefst Italiaanse pruimtomaten)
    • 1 laurierblaadje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de fijngesneden ui, selderij en wortel ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak eventjes mee. Doe de inhoud van de pan in de slowcooker.
    2. Bak nu in dezelfde pan het gehakt rul en bruin. Voeg zout, tijm, oregano, zwarte peper en nootmuskaat toe. Roer de melk erdoor (en optioneel de wijn) en breng aan de kook. Laat het vocht bijna helemaal verdampen (in ongeveer 10 minuten) en voeg dan ook het gehakt toe aan de slowcooker.
    3. Laat de blikjes tomaten uitlekken in een fijne zeef en voeg de tomaten toe aan de slowcooker, druk de tomaten wat fijn met een spatel. Voeg ook ongeveer de helft van de uitgelekte saus toe, het mengsel moet niet té nat worden. Roer alles goed door en voeg ook het laurierblad toe.
    4. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat 6-8 uur sudderen. Haal het laatste halfuur de deksel van de slowcooker zodat eventueel teveel vocht kan verdampen.
    5. Serveer met spaghetti, of een andere pasta naar keuze en bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren