Chocolade hazelnoot cheesecake

    Chocolade hazelnoot cheesecake

    2keer bewaard
    3uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    De droom van iedere chocoladeliefhebber... cheesecake vol met chocola. Echt bedoeld voor een speciale gelegenheid, zoals een bijzonder etentje, of Kerst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • Voor de bodem
    • 55 gr pure chocolade (70% cacao)
    • 270 gr vanille biscuitjes, verkruimeld
    • 100 gr hazelnoten, geroosterd, zonder velletje en fijngehakt
    • 2 eetlepels suiker
    • 45 gr boter, gesmolten
    • Voor de vulling
    • 675 gr roomkaas
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 45 ml hazelnootlikeur
    • 170 gr pure chocolade (70%)
    • Voor de topping
    • 110 gr pure chocolade (70%)
    • 13 blanke, geroosterde hazelnoten
    • 60 gr zure room, op kamertemperatuur
    • 15 ml hazelnootlikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:3uur 

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
    2. Hak 55 gr chocolade zeer fijn in de keukenmachine. Doe de chocola in een kom en meng met de koekkruimels, gemalen hazelnoten, 2 eetlepels suiker en de gesmolten boter. Meng goed door. Druk in de bodem en langs de randen van een springvorm van 23 cm. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen
    3. Zet de oventemperatuur op 175°C.
    4. Klop de roomkaas romig in een grote kom. Voeg geleidelijk 200 gr suiker toe, mix door. Voeg de eieren toe en 45 ml hazelnootlikeur. Hak 170 gr chocolade in stukjes en roer dit door het roomkaasmengsel. Schenk het mengsel op de afgekoelde bodem in de springvorm.
    5. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake 1 uur in de oven afkoelen. Verwijder de ring van de springvorm en laat helemaal afkoelen.
    6. Smelt 110 gr chocolade au bain marie. Roer door tot het glad is. Dip 13 hazelnoten voor de helft in de chocolade en laat ze op bakpapier drogen.
    7. Roer de zure room door de resterende gesmolten chocolade en meng goed door. Voeg 1 eetlepel likeur toe. Verspreid het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde cheesecake. Garneer met de hazelnoten.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren