Key lime pie

    Key lime pie

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een heerlijke en verfrissende limoentaart, traditioneel gemaakt met key limes, maar je kunt het heel goed met gewone limoenen maken, die je in elke supermarkt kunt krijgen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr vanille biscuitjes
    • 2 eetlepels suiker
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • sap van 4 limoenen
    • 4 eieren, gesplitst
    • 250 ml slagroom
    • 3 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in.
    2. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels in een keukenmachine. Voeg de suiker toe en pureer nog een keer. Schenk de gesmolten boter erbij en mix goed door. Schep de kruimels in de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
    3. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Laat de oven aan.
    4. Maak ondertussen de vulling voor de gecondenseerde melk met het limoensap en de eidooiers samen te kloppen met een garde of mixer.
    5. Klop de eiwitten in een andere, brandschone kom tot zachte pieken. Schep met een grote metalen lepel de eiwitten voorzichtig door het melk-limoenmengsel. Schenk de vulling over de bodem in de springvorm en strijk glad.
    6. Bak 15 minuten in de oven, tot het midden stevig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    7. Klop de slagroom met de suiker stijf. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit dan kleine rozetjes langs de rand van de taart. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren