Spruitjes in mosterd-roomsaus met rookworst

    Spruitjes in mosterd-roomsaus met rookworst

    2keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zo heb je spruitjes nog niet eerder klaargemaakt! Spruitjes in een heerlijke combinatie met rookworst, witte bonen en een romige mosterdsaus. Het is ook nog eens goedkoop, gemakkelijk en ziet er prachtig uit op een bord!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sjalotje, gepeld en in kwarten
    • 4 grote tenen knoflook
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • grof zeezout, naar smaak
    • 650 gr spruitjes, gehalveerd
    • 2 eetlepels grove dijonmosterd
    • 1 theelepel olijfolie
    • 450 gr rookworst, in plakjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 60 ml slagroom
    • 200 gr witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Leg de sjalot en de knoflook op twee lagen aluminiumfolie. Besprenkel met 2 eetlepels extra vergine olijfolie en bestrooi met zout. Vouw het folie tot een pakketje en leg het in de voorverwarmde oven, ongeveer 30 minuten, tot de knoflook zacht is. Doe de sjalot en knoflook in een kommetje en pureer met een vork. Zet opzij.
    3. Zet ondertussen een stoommandje op een pan met water, tot net onder het mandje. Dek af en breng aan de kook. Voeg de spruitjes toe, dek af en stoom ze in 2-6 minuten net beetgaar. Zet opzij.
    4. Verhit 1 theelepel olijfolie in een grote koekenpan of wok, op middelhoog vuur. Leg de rookworst in de pan en bak ze rondom bruin en knapperig, in ongeveer 3 minuten per kant. Haal de rookworst uit de pan en laat het vet in de pan zitten. Laat de worst op keukenpapier uitlekken.
    5. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan. Bak de gepureerde sjalot en knoflook 1 minuut in de hete olie. Roer de mosterd erdoor en de slagroom. Zet het vuur lager en voeg de spruiten en bonen toe. Roer om en breng op smaak met zout en peper. Blijf roerbakken tot alles goed warm is. Serveer de rookworst over de spruitjes en bonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren