Geroosterde zoete aardappel en groenten met tijm en ahornsiroop

    Geroosterde zoete aardappel en groenten met tijm en ahornsiroop

    1keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze groenten zijn vol van smaak en passen bij vele gerechten. Een uitermate geschikt recept voor de herfst of winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr zoete aardappels, in lange dunne reepjes gesneden
    • 1 grote wortel, in lange dunne reepjes gesneden
    • 1 pastinaak, in lange dunne reepjes gesneden
    • extra vergine olijfolie, zoveel als nodig
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 4 takjes verse tijm
    • 2 eetlepels ahornsiroop, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Verdeel de groenten over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
    3. Rooster ze in de voorverwarmde oven, ongeveer 30 minuten, tot ze iets zachter zijn. Verdeel dan de tijmtakjes erover en besprenkel met ahornsiroop. Zet weer in de oven en bak nog eens 15 minuten, tot de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren