Pompoenbroodjes

    Pompoenbroodjes

    1keer bewaard
    2uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Witte bolletjes, maar dan gemaakt met gepureerde pompoen. Heel bijzonder en iedereen vindt ze altijd erg lekker en vraagt om het recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 310 gr pompoen, in blokjes
    • 14 gr (2 zakjes) droge gist
    • 120 ml warm water
    • 750 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels zout
    • 100 gr boter
    • 235 ml hete melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur30min rijzen  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Doe de pompenblokjes in een steelpan en bedek met water. Breng aan de kook, en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden. Giet af, laat afkoelen en pureer.
    2. Los de gist op in een klein kommetje met 120 ml warm water. Meng in een grote kom 625 gr bloem, suiker en zout. Roer het gistmengsel erdoor, de boter, pompoenpuree en melk. Mix goed door. Roer de resterende bloem er in beetjes door en meng goed door na elke toevoeging. Als het deeg begint samen te hangen, leg het dan op een bebloemd oppervlak en kneed het tot een zacht en soepel deeg, in ongeveer 8 minuten. Vet een kom licht in met olie, leg het deeg in de kom en draai om, om met olie te bedekken. Bedek met een vochtige doek en laat op een warme plek rijzen, tot het verdubbeld is in volume, na ongeveer 1 uur.
    3. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en vorm ze tot bolletjes. Leg de bolletjes op een licht ingevette bakplaat. Dek af met een vochtige doek en laat ze rijzen tot ze verdubbeld zijn in volume, in ongeveer 30 minuten.
    4. Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C.
    5. Bak de broodjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren