Sinaasappeltruffels

  (98)

  Een heel eenvoudig recept waarvoor u suiker en chocolade niet op speciale, delicate temperaturen hoeft te verhitten. Als u verschillende porties maakt kunt u de truffels met een verjaardag of Kerstmis cadeau geven.


  104 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 50 gr ongezouten boter
  • 3 eetlepels extra dikke room (vetgehalte 50%)
  • 100 gr pure chocolade van goede kwaliteit, gehakt
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 100 gr pure chocolade van goede kwaliteit, gehakt
  • 1 eetlepel plantaardige olie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

  1. In een middelgrote sauspan op een matig hoog vuur boter en room aan de kook brengen en meteen van het vuur halen. 100 gr gehakte chocolade, Grand Marnier en sinaasappelrasp toevoegen en tot een gladde saus roeren. Schenk het truffelmengsel in een ondiepe ovenschaal, in de koelkast zetten en in ong. 2 uur hard en koud laten worden.
  2. Een bakplaat met vetvrij papier beleggen. Schep per keer een volle theelepel truffelmix uit de ovenschaal en rol dit tot een balletje (een meloenlepeltje werkt ook goed). De balletjes over de bakplaat verdelen en in ong. 30 minuten koud en stevig laten worden in de koelkast.
  3. De resterende 100 gr chocolade au bain-marie smelten en met de olie tot een gladde saus roeren. Lauw laten worden.
  4. De truffels 1 voor 1 in de gesmolten chocolademix laten vallen. Met 2 vorken de truffels er weer uit nemen, het teveel aan chocolade weer in de pan laten druipen en de truffels vervolgens weer op de bakplaat leggen. In de koelkast stevig laten worden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (98)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  van
  4

  Wat een heerlijke truffel! Had wel wat moeite met het vormen van de balletjes, dus heb ze even in de vriezer gelegd, dan kun je beter balletjes rollen. Daarna in de chocola dopen. Het is de moeite waard.  -  14 dec 2009

  van
  0

  Basis is prima. We hebben in Nederland geen slagroom van 50% en daarom heb ik het recept aangepast: 65 gr boter 40 gr slagroom 35% Je laat op de foto zien dat je ze door de cacao heb gerold hier heb ik voor genomen: 100 gr cacao 50 gr poedersuiker  -  04 okt 2013