Havermout muffins

    Havermout muffins

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekkere muffins met een extra 'crunch', ideaal voor ieder moment van de dag!

    MartijnvanS Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 grote muffins

    • 1 ei
    • 130 ml halfvolle melk
    • 1,5 theelepel vanille extract
    • 70 ml plantaardige olie (zonnebloem)
    • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 150 gram tarwemeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gram havermoutvlokken
    • 60 gram rozijnen of sultana's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Zet alle ingrediënten apart van elkaar klaar.
    3. In een grote kom; Doe het ei in de kom, voeg de melk, vanille extract, olie en de suiker toe. Mix tot een glad luchtig geheel (1,5 minuut met de handmixer).
    4. Zeef vervolgens de tarwemeel en bakpoeder over het beslag, voeg de havervlokken en rozijnen/sultana's toe en meng alles goed elkaar. Meng het beslag niet te lang door elkaar.
    5. Zet een muffin pan klaar, verdeel hierin 6 papieren bakvormpjes (doorsnede 5cm).
    6. Schep met een ijslepel (of met een gewone lepel) in ieder bakvormpje een volle lepel met beslag. Hou je beslag over, verdeel dit dan over de bakvormpjes.
    7. Bak de Muffins in 25-26 minuten gaar!

    Tip

    TIP: Verruil de rozijnen eens met cranberry's!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties