Mexicaanse rundvlees/bonensoep

    Mexicaanse rundvlees/bonensoep

    2keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Mexicaanse soep, die ik al jaren maak. Hij is wel redelijk pittig maar heerlijk tijdens de koude dagen. Er zitten kidneybonen in, maar omdat je ze op het eind pureert wordt het een heel fijn egaal soepie. Ook mensen die geen bruine bonen lusten, vinden deze soep heerlijk.

    GeertPrins Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui, gepeld en fijngehakt
    • 1 rode paprika, zonder zaden, fijn gehakt
    • 2 stengels selderij, gehakt
    • 2 eetlepels olie
    • 225 gram rundergehakt
    • 6 tomaten zonder vel, fijngehakt
    • 420 gram rode nierbonen, gepureerd
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • snufje kaneel en cayennepeper
    • 570 ml runderbouillon
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote steelpan de ui, paprika, en selderij in de olie bakken , totdat ze zacht zijn
    2. Voeg het gehakt toe en bak boven een matig vuur goed bruin. Voeg tomaten, bonenpuree, knoflook, zout , peper en overige kruiden toe. Goed mengen.
    3. De bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. Deksel op de pan en 30 minuten laten sudderen. Af en toe roeren.
    4. De soep in een blender of keukenmachine gieten (ik doe het met een handmixer) en pureren. De soep moet tamelijk dik en niet helemaal glad zijn.
    5. Met kruiden op smaak brengen en met tortillachips serveren.

    Tip

    Door meer of minder peper te gebruiken kan je met de pittigheid spelen. Wel opletten dat je rode nierbonen of kidneybonen gebruikt. als je chilibonen gebruikt wordt de soep een stuk pittiger.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren