Open empanadas met romige maisvulling

    Open empanadas met romige maisvulling

    4keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Empanadas met romige maisvulling zijn een Argentijnse klassieker. Je kunt ze als kleine hartige open gebakjes maken, of dicht, als een klassieke empanada. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 empanadas

    • 12 empanada deegcirkels (10 cm doorsnee)
    • 1 klontje boter
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) mais
    • snufje zout
    • snufje zwarte peper
    • snufje nootmuskaat
    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 350 ml volle melk
    • 6 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffin bakblik in en bestrooi met bloem.
    2. Bekleed 12 muffinvormpjes met de empanada deegcirkels.
    3. Smelt een klontje boter in een koekenpan op medium vuur. Voeg gehakte lente-ui toe en roerbak tot het zacht is. Meng mais erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak 2 minuten, haal dan van het vuur en zet opzij.
    4. Smelt 50 gr boter op medium vuur. Voeg bloem toe en roer met een houten lepel tot het een dikke pasta wordt, laat 1 minuut koken. Schenk dan de melk er langzaam bij, onder voortdurend roeren met een garde en laat koken tot je een dikke bechamelsaus hebt. Zodra het begint te borrelen, voeg je de helft van de Parmezaanse kaas toe en haal van het vuur. Meng door het maismengsel.
    5. Vul de deegbakjes met het maismengsel en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
    6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Serveer warm.

    Tip

    Om dichte empanadas te maken, schep je een grote lepel van de vulling in het midden van een deegcirkel. Vouw het deeg dubbel en druk met een vork langs de randjes om het pakketje dicht te maken. Bestrijk met losgeklopt ei en bak goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C.

    Video

    Empanadas met romige maisvulling
    Empanadas met romige maisvulling

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren