Quinoa Salade Mexican Style

    Quinoa Salade Mexican Style

    2keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Heel lekker gerecht met quinoa!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kopje quinoa
    • 1 handvol noten/pitten
    • 350 gram kipfilet, in reepjes
    • kipkruiden
    • 350 gram snoeptomaatjes
    • halve krop sla
    • halve komkommer
    • 1 rode ui
    • 1 avocado
    • 1 blik kidneybonen
    • 1 blik mais
    • 1 limoen, uitgeperst
    • komijnpoeder
    • peper en zout
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de quinoa. Zodra het gekookt is op een bord laten uitdampen. De quinoa moet lauwwarm blijven.
    2. Rooster wat noten en of pitten die je lekker vind in een droge koekenpan. Deze mogen na het roosteren eventjes afkoelen.
    3. Kruid de kipfilet met kipkruiden of een kruidenmix die je zelf het lekkerste vind. Vervolgens bak je de reepjes zodat ze mooi gaar zijn en niet droog.
    4. Snijd de groenten lekker zoals je zelf wilt! Doe alles in een grote schaal en voeg hieraan het sap van de limoen toe samen met het komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout en hussel het door elkaar met een beetje olijfolie!
    5. Schep de lauwwarme quinoa op de borden en verdeel hierop de groenten. Daarbovenop leg je de gebakken kipreepjes en als finishing touch strooi je er de geroosterde noten overheen!

    Bekijk dit op mijn blog

    quinoarecepten.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren