Pecannoten-schuimtaart

    Pecannoten-schuimtaart

    7keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke taart met een beetje taai/plakkerige vulling van pecanoten en meringue. Overheerlijk! Probeer het maar eens bij een klein stukje te houden...

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor het deeg
    • 300 gr bloem
    • 175 gr boter, op kamertemperatuur
    • 80 gr suiker
    • 2 eidooiers (de eiwitten gebruik je voor de vulling)
    • 1 theelepel kaneel
    • Voor de vulling
    • 2 eiwitten
    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • 150 gr pecannoten, grof gehakt
    • 1 eetlepel bloem
    • Voor garnering
    • 1 theelepel cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm (24 cm doorsnee) in of bekleed met bakpapier.
    2. Meng bloem, boter, suiker, eidooiers en kaneel door elkaar en kneed het tot een samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig over de bodem en de rand van de ingevette springvorm.
    3. Meng de eiwitten met de helft van de bruine suiker in een roestvrijstalen kom en zet deze bovenop een pan met heet water (niet meer aan de kook). Klop met schone kloppers de eiwitten met de suiker stijf in ongeveer 5 minuten.
    4. Meng de pecannoten met de rest van de suiker en de eetlepel bloem. Schep de noten voorzichtig door het eiwitmengsel. Verdeel het mengsel over de bodem in de springvorm.
    5. Bak de pecannotentaart in ongeveer 60 minuten gaar en lichtbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen en bestuif dan met cacaopoeder en serveer.

    Deeg

    Je kunt voor de bodem ook een pak appeltaartmix gebruiken en dit mengen met 150 gr boter, een scheutje melk en twee eidooiers. Kneed goed door en druk het deeg in de bodem en langs de rand van de springvorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Ik heb de taart nu 2 keer gemaakt, de tweede keer met een theelepel speculaaskruiden door het deeg, heerlijk! Ook heb ik drie eiwitten gebruikt, want ik had kleine eieren. - 21 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren