Andijvie stamppot met feta, paprika, tomaten en spekjes

    Andijvie stamppot met feta, paprika, tomaten en spekjes

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Door wat te experimenteren heb ik dit recept gecreëerd. En tot nu toe vindt iedereen waarvoor ik dit gemaakt heb het super lekker.

    Eveli123 Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • scheutje melk
    • klontje boter
    • 1 rode paprika
    • 2 tomaten
    • 150 gram feta
    • 100 gram spekjes
    • 200 gram andijvie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de aardappelen en snij ze in even grote stukken. Was deze vervolgens en laat ze ongeveer 20 minuten koken, tot ze uit elkaar valen als je er met een vork inprikt.
    2. Terwijl de aardappelen koken snijd je de tomaten en paprika in stukjes. Dit bak je in een koekenpan tot het allemaal best wel zacht is. Roer regelmatig door. Ondertussen snijd je de feta in blokjes.
    3. Als de aardappelen klaar zijn giet deze af en doe hierbij het paprika-tomaatmengsel. Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze op klein vuur.
    4. Stamp de aardappelen fijn met een stamper en voeg melk en boter toe tot het een smeuige maar niet te natta massa is. Roer de andijvie, de feta en de spekjes door de stamppot en zorg dat alles goed over de massa verdeeld is.
    5. En eten maar.

    Tip

    Lekker met rookworst. Voor de vegetariers ook lekker met vegetarische spekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren