Eendenborst met pecannoten en cranberry's voor Kerst

    Eendenborst met pecannoten en cranberry's voor Kerst

    Voeg toe aan favorieten!
    58min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De rijke smaak van eendenborstfilet komt het best tot z'n recht met eenvoudige ingrediënten. Cranberry en pecannoten maken van dit gerecht dat op alle dagen kan een echte kerstklassieker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 eendenborstfilets

    • 4 eendenborstfilets
    • 1 zak gemengde sla
    • 60 ml rode wijnazijn
    • 75 gr pecannoten, geroosterd
    • 60 gr gedroogde, gezoete cranberry's
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 13min  ›  Extra tijd: 35min rusten  ›  Klaar in:58min 

    1. Haal de eendenborst een half uur vantevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te krijgen. Snij voorzichtig het vel van de eendenborst kruislings in, zonder door het vet heen te snijden. Bestrooi met zout en peper.
    2. Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Zet apart.
    3. Verhit de olie in een koekenpan met zware bodem. Leg de eendenborstfilets met de huidzijde onder. De filets moeten sissen, maar het moet niet zo heet zijn dat ze verbranden. Na 6-8 minuten schenk je het vet uit de pan in een kleine kom. Draai de filets om en bak nog eens 1-2 minuten. Haal van het vuur en laat 2-3 minuten rusten.
    4. Snij de eendenborstfilets diagonaal in plakjes en rangschik ze op de blaadjes sla. Besprenkel met kookvocht (schep het vet er eerst vanaf) en een paar druppels azijn voor elke filet. Bestrooi met pecannoten en cranberry's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren