Truffelfudge met Baileys

    Truffelfudge met Baileys

    40keer bewaard
    1uur45min


    291 personen hebben dit gemaakt

    Deze zoete, romige lekkernij is in een oogwenk verdwenen! Perfect als zelfgemaakt kerstcadeau.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr pure chocolade
    • 175 gr witte chocolade
    • 50 gr boter
    • 350 gr glaceersuiker
    • 250 ml Ierse roomlikeur, bijv. Baileys
    • 350 gr gehakte noten
    • De bovenlaag
    • 175 gr pure chocolade
    • 100 gr witte chocolade
    • 4 eetlepels Ierse roomlikeur, bijv. Baileys
    • 2 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Een vierkante ovenschaal van 2O cm met boter invetten.
    2. 500 gr pure chocolade, 175 gr witte chocolade en 50 gr boter au bain-marie laten smelten en vermengen.
    3. 350 gr glaceersuiker en 250 ml Ierse room erdoor roeren en tot een gladde saus roeren. Noten erdoor roeren. Schenk de saus in de ingevette bakvorm en dek deze af met keukenfolie. De bovenkant licht aandrukken en gladstrijken.
    4. Resterende chocolade au bain-marie zacht laten worden. Van het vuur halen en met een vork met resterende boter en Ierse room tot een gladde saus kloppen.
    5. Smeer het mengsel met een mes over de afgekoelde fudge. Als u een mooi egale, gladde bovenkant belangrijk vindt dek de bovenkant dan af met keukenfolie. In de koelkast minstens 1-2 uur hard laten worden. De fudge is goed in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren