Bisschopssap

    Bisschopssap

    2keer bewaard
    15min


    248 personen hebben dit gemaakt

    Er bestaat niks lekkerders dan een kopje hiervan op een winderige herfstdag. Een lekker alcoholvrij alternatief voor bisschopswijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 liter appelsap
    • 4 eetlepels ahornsiroop
    • 2 kaneelstokjes
    • 6 hele kruidnagels
    • 6 hele pimentkorrels (allspice)
    • de schil van 1 sinaasappel, in reepjes
    • de schil van 1 citroen, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Appelsap en ahornsiroop in een roestvrijstalen steelpan schenken.
    2. Kaneelstokjes, kruidnagels, pimentkorrels, sinaasappel- en citroenschil in een kruidenzakje doen, het zakje sluiten met keukengaren en aan het sap toevoegen.
    3. 5-10 minuten op een middelhoog vuur verwarmen tot het mengsel heel warm is, maar niet kookt.
    4. Van het vuur halen, het kruidenzakje verwijderen en de cider in grote koppen schenken. Ter garnering eventueel een vers kaneelstokje aan elke kop toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren