Broccoli-groentesoep

    Dit is een romige, dikke broccolisoep, die je dunner kunt maken door meer groentebouillon toe te voegen.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 middelgrote wortels, in blokjes
    • 2 middelgrote uien, fijngehakt
    • 4 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 3 middelgrote aardappels, in blokjes
    • 2 middelgrote pastinaken, in blokjes
    • 1,2 liter groentebouillon
    • 500 gr broccoliroosjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote soeppan. Roerbak de wortels, ui, selderij en tijm op middelhoog vuur, 5 minuten.
    2. Voeg de aardappels en pastinaken toe en roerbak nog eens 10 minuten. Voeg de groentebouillon en de broccoli toe, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 25 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
    3. Pureer de soep met een staafmixer glad.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties