Draadjesvlees met kruidnoten

    Draadjesvlees met kruidnoten

    1keer bewaard
    3uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke sudderlappen, eenvoudig gekruid, maar door de toevoeging van een handje kruidnoten krijg je een heerlijke kruidige smaak aan het vlees en aan de jus. De jus wordt er ook mooi door gebonden, heerlijk over gekookte aardappelen! Je kunt in plaats van kruidnoten ook speculaasjes of kruidkoek gebruiken.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr sucadelappen / sudderlapjes
    • peper, zout, nootmuskaat en kruidnagel, naar smaak
    • paar kruidnoten, fijngemalen
    • flinke klont boter
    • 2 laurierblaadjes
    • handvol kruidnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Bestrooi de sudderlappen aan beide kanten met peper, zout, gemalen nootmuskaat en kruidnagel naar smaak. Bestrooi ook met een paar fijngemalen kruidnoten en wrijf goed over het vlees.
    2. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees rondom bruin aan.
    3. Voeg voldoende water toe, zodat het vlees bijna onder staat. Voeg laurierblaadjes en het handje (hele) kruidnoten toe en laat dan ongeveer 3 uur sudderen (of langer, als je een dik stuk vlees hebt). Het vlees moet makkelijk in draadjes uit elkaar vallen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren