Mince pies

    Mince pies

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Perfecte mince pies om met Kerst te serveren. Mince pies zijn kleine, zoete pasteitjes met een vulling van mincemeat. Koop de beste kwaliteit mincemeat die je kunt krijgen, of maak het zelf met dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 350 gr goede kwaliteit mincemeat
    • 225 gr bloem
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 125 gr ongezouten boter, in blokjes
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • melk, om te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Vet een bakvorm in voor 12 minitaartjes. Doe de mincemeat in een kom en roer goed door.
    2. Doe bloem, suiker en boter in een keukenmachine en meng tot het op broodkruimels lijkt, voeg dan langzaam het ei toe. Je kunt ook met de hand de boter door de bloem en suiker wrijven en dan het ei toevoegen.
    3. Kneed het deeg samen, wikkel in plastic huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Rol het deeg dun uit op een bebloemd oppervlak. Snij 12 cirkels uit het deeg, groot genoeg om in de taartvormpjes te passen. Druk ze voorzichtig in de vormpjes en vul dan met mincemeat.
    4. Snij nog eens 12 minder grote cirkels uit het deeg om de mincemeat taartjes mee af te dekken. Druk de randjes dicht met een vork. Maak een klein sneetje in de bovenkant en bestrijk licht met melk. Zet 30 minuten in de koelkast.
    5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Bak de taartjes 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster iets afkoelen en serveer nog warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren