Ham met honingglazuur

    Ham met honingglazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een ham uit de oven, bestreken met een heerlijke glazuur gemaakt van honing, bruine basterdsuiker, kruidnagel, ananas en sinaasappelsap. Een bijzonder gerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 1 stuk rauwe ham (4,5 kg)
    • 275 gr bruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels ananassap
    • 5 eetlepels honing
    • 1/3 grote sinaasappel, schil geraspt en uitgeperst
    • 2 eetlepels Dijonmosterd
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur45min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de ham in een braadslee.
    2. Meng bruine suiker, ananassap, honing, sinaasappelsap, -rasp, dijonmosterd en kruidnagel in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5-10 minuten sudderen. Zet opzij.
    3. Bak de ham 2 uur onafgedekt in de voorverwarmde oven. Haal de ham uit de oven, bestrijk met het glazuur. Zet nog 30-45 minuten in de oven, terwijl je elke 10 minuten de ham met glazuur bestrijkt.

    Video

    Ham met honingglazuur
    Ham met honingglazuur

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren