Glutenvrij brood (mijn beste recept)

    Glutenvrij brood (mijn beste recept)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Na veel experimenteren ben ik uiteindelijk tot dit recept gekomen voor glutenvrij brood. Echt een succes, al zeg ik het zelf. Het deeg wordt in de broodbakmachine gemaakt, maar ik bak het af in de oven.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood

    • 240 ml water
    • 2 eetlepels margarine
    • 2 eieren
    • 1 theelepel zout
    • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1½ theelepel rijstazijn
    • 2-3 eetlepels gemalen lijnzaad
    • 1 eetlepel xanthaangom
    • 60 ml amandelmeel
    • 350 ml tapiocameel
    • 240 ml witte rijstbloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 2½ theelepel droge gist (voor de broodbakmachine)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Smelt de boter in het water in de magnetron in intervallen van een paar secondes. Klop dan de eieren erdoor. Schenk in de pan van de broodmachine.
    2. Voeg de rest van de ingrediënten aan de pan toe in de volgorde van de lijst van ingrediënten, eindig met de gist.
    3. Doe de pan in de broodbakmachine en start het programma voor glutenvrij brood.
    4. Haal het deeg uit de machine voor de laatste rijs, en stop het in een ingevette en met bloem bestrooide broodvorm. Laat ongeveer 45 minuten rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
    5. Bak het brood op 190°C in ongeveer 35-40 minuten goudbruin. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren