Notencake voor Kerstmis

    (12)
    2 uur 10 minuten

    Als u dol bent op noten, dan zult u deze volle notencake heerlijk vinden.


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 675 gr hele blanke amandelen
    • 450 gr paranoten
    • 225 gr gehalveerde walnoten
    • 225 gr gehalveerde pecannoten
    • 675 gr pitloze dadels
    • 300 gr gekonfijte kersen
    • 125 gr witte bloem
    • 200g suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3/4 theelepel zout
    • 4 eieren
    • 1 dessertlepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. 2 bakvormen van 23x12 cm met bakpapier beleggen en invetten.
    2. Amandelen, paranoten, walnoten, pecannoten, dadels en kersen goed vermengen.
    3. Bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom zeven, aan het notenmengsel toevoegen en goed vermengen.
    4. Eieren en vanille opkloppen, aan het noten-bloemmengsel toevoegen en goed vermengen.
    5. Over de 2 bakvormen verdelen, licht aandrukken en 1 1/2-2 uur in de voorverwarmde oven bakken. 5 minuten laten staan alvorens de cake uit de bakvorm te verwijderen en op een rooster compleet te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    HansBeukers
    0

    veel te veel noten. Prima idee, probeer het morgen met een kwart van de noten.  -  22 dec 2012

    0

    deze cake is gevaarlijk! gewoon te lekker om nog eens te maken. Ik heb zo'n cake alleen opgegeten op twee dagen. . .  -  27 jul 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren