Wentelteefjes in de vorm van sterren

    Wentelteefjes in de vorm van sterren

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Maak het ontbijt speciaal met deze feestelijke wentelteefjes! Je snijdt sterren uit het brood en tovert ze om tot smakelijke wentelteefjes met kaneel en sinaasappel. Je kunt ze serveren met stroop, honing, slagroom, poedersuiker of fruit. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 plakjes witbrood
    • 2 eieren
    • 60 ml slagroom
    • 2 eetlepels honing
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 1 eetlepel sinaasappelrasp
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 3 eetlepels (45 gr) boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Leg een sneetje brood op een plank. Leg een stervormige koeksteker in het midden van de snee brood en druk het erdoorheen. Hou vast terwijl je het brood eromheen weghaalt, zodat de ster niet scheurt. Snij eventueel overtollig brood om de vorm heen weg met een mes. Haal het uitgestoken stukje brood voorzichtig uit de vorm. Herhaal met alle sneetjes brood.
    2. Klop eieren, slagroom, honing, zout, kaneel, sinaasappelrasp en vanille extract samen in een kom.
    3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    4. Dip beide kanten van de sterren in het eimengsel en leg ze dan in de hete koekenpan. Bak ze aan beide kanten bruin en leg ze op een voorverwarmd bord om ze warm te houden tot alle sterren gebakken zijn. Serveer warm.

    Video

    Wentelteefjes in de vorm van sterren
    Wentelteefjes in de vorm van sterren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren