Zoete wortels

    Zoete wortels

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig gerecht van gekookte wortels, maar met een glazuurlaagje/sausje van boter en bruine suiker. Een heerlijk bijgerecht voor Kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 900 gr wortels, geschild en in reepjes
    • 50 gr boter
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de wortels in een grote pan en schenk er water bij tot 2,5 cm in de pan. Breng aan de kook. Zet het vuur lager, en laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn, na ongeveer 8-10 minuten. Giet af en doe de wortels in een schaal.
    2. Smelt de boter in dezelfde pan; roer de bruine suiker, zout en witte peper erbij en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Doe de wortels bij het bruine suiker sausje, roerbak nog eens 5 minuten, tot de wortels bedekt zijn met een laagje saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties