Komkommerhapjes met gerookte zalm

    (10)

    Met komkommer, gerookte zalm, roomkaas, citroen en verse dille, maak je met gemak deze feestelijke hapjes!


    117 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 1/3 grote komkommers
    • 120 gr roomkaas, zacht
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 1/2 theelepel vers citroensap
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 120 gr gerookte zalm, in strips van 5 cm
    • 24 kleine takjes verse dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de uiteinden van de komkommers en snij vervolgens in 24 plakjes. Schep iets van het binnenste van de komkommerplakjes eruit met een theelepel of meloenlepeltje, om zo kleine kommetjes te vormen. Laat de komkommer met het 'kommetje' naar beneden 15 minuten op keukenpapier uitlekken.
    2. Klop roomkaas, gehakte dille, citroenrasp, citroensap en zwarte peper samen in een kom. Schep 1/2 theelepel van het kaasmengsel in elk komkommerplakje. Leg daarop een plakje zalm en een takje dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (10)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren