Stoofpeertjes met vanille en Cointreau®

    Stoofpeertjes met vanille en Cointreau®

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Stoofpeertjes gepocheerd in een suikersiroop. Met toevoeging van wat vanille en sinaasappellikeur is dit een heerlijk en bijzonder dessert voor feestelijke gelegenheden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 stevige peren, geschild en gehalveerd
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1/4 theelepel vanille extract
    • 4 eetlepels Cointreau® of een andere sinaasappellikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de peren in een grote pan. Vul met water tot net 2,5 cm boven de peren. Roer de suiker erdoor en breng aan de kook. Laat zonder deksel inkoken tot het vocht een lichte siroop wordt, dit kan wel 1 uur duren. Haal van het vuur en roer de vanille erdoor. Laat afkoelen tot lauw en roer dan de likeur erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren