Turkse gehaktschotel met aubergine

    Turkse gehaktschotel met aubergine

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Turkse ovenschotel van aubergine en gehakt. Serveer met rijst, tarly of bulgur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gram aubergines (bij voorkeur kleintjes), in blokjes
    • 1 eetlepels zout
    • 2-3 eetlepels olijfolie
    • 1-2 eetlepels roomboter
    • 500 gram lams- of kalfsgehakt
    • 3 stuks rode uien, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 3 pruim- of vleestomaten, in heet water gedompeld, ontveld en in plakjes
    • 2 stuks groene puntpaprika's (gewone kunnen ook), in smalle repen
    • 4 eetlepels versgehakte platte peterselie
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel tijm
    • versgemalen zwarte peper
    • 75 gram feta (Echte Turkse natuurlijk!)
    • 1 scheut rode, droge wijn (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. vet een ovenschaal in met boter.
    2. Schep het zout over de blokjes aubergine en laat dit minstens een half uur staan. Spoel daarna de aubergineblokjes af en dep ze goed droog.
    3. Verwarm wat olie en boter in een flinke hapjespan. Bak hierin de aubergineblokjes, al goed omscheppend, in 5 minuten bruin. Haal uit de pan en laat dit op keukenpapier goed uitlekken.
    4. Bak de gesnipperde ui in het overgebleven vet, voeg eventueel nog wat olie toe (niet persé nodig). Fruit ongeveer 3 minuten voeg daarna de fijngesneden knoflook toe. Laat nog eens 2 minuten bakken. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
    5. Haal de pan even van het vuur en voeg dan het blik tomatenblokjes, versgemalen zwarte peper, kaneel, tijm en 3 eetlepels peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en laat op het vuur inkoken tot een dikke saus. Voeg eventueel wat rode wijn toe. Roer af en toe goed om. Proef en voeg naar smaak eventueel wat zout toe.
    6. Verdeel de aubergineblokjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Schep de gehakt/tomatensaus erover. Verdeel de tomatenplakken en paprikareepjes er netjes over. Verkruimel de feta en strooi deze erover. Besprenkel de schotel met wat olijfolie en zet de schotel 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi vlak voor het serveren met de overgebleven eetlepel peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren