Italiaanse kersttaart met marmelade

    Italiaanse kersttaart met marmelade

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze authentieke Italiaanse taart, Crostata di Natale genaamd, is gevuld met sinaasappelmarmelade en het deeg is gemaakt met olijfolie in plaats van boter. Wil je eens wat anders maken voor Kerst, maak dan deze taart!

    alemarsi Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr bloem
    • 140 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • 50 gr extra vergine olijfolie
    • 2 eetlepels volle of halfvolle melk
    • sinaasappelmarmelade
    • poedersuiker, om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng bloem, suiker, bakpoeder, eieren zout en citroenrasp. Voeg de olie toe en een paar eetlepels melk, of meer indien nodig, en kneed tot een stevig, maar nog zacht en niet plakkerig deeg.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ronde taartvorm van 23 cm met bakpapier (of vet in).
    3. Rol 2/3 van het deeg uit en druk op de bodem van de vorm. Besmeer met een dikke laag marmelade. Neem de helft van het resterende deeg om de randen van de vorm mee te bedeken. Gebruik de andere helft om vormpjes uit te steken (sterren, sneeuwvlokken, hulstblaadjes, etc.). Leg de vormpjes op de marmelade..
    4. Bak in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
    5. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestuif met poedersuiker als de taart op kamertemperatuur is en serveer.

    Tip

    Om de uitgesteken vormpjes op de taart hun vorm te laten houden, kun je ze uitsteken en met metalen vorm en al op de taart zetten en bakken. Haal de vormpjes eraf zodra je de taart uit de oven haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren