Zalm uit de oven met sperzieboontjes

    Zalm uit de oven met sperzieboontjes

    1keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekker en makkelijk, een ovenschotel met zalm, sperziebonen, tomaat, olijf en ansjovis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr dunne sperziebonen
    • 1 bakje kerstomaatjes
    • 100 gr groene en zwarte olijven
    • 4 zalmfilets
    • Het sap van 1/2 citroen
    • 100 ml olijfolie
    • Zout en peper, naar smaak
    • 30 gram basilicum
    • 10 ansjovisfilets
    • 2 citroenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven op 200°C.
    2. Blancheer de boontjes 3 min, giet af en spoel ze met koud water. Goed uit laten lekken.
    3. Meng de boontjes, tomaten en olijven.
    4. Wrijf zalm in met citroensap en schenk de olie erover. Leg de zalm aan een kant van de ovenschaal en bestrooi licht met peper en zout.
    5. Meng het basilicum door het bonenmengsel en schep het bonenmengsel aan het andere eind van de schaal leg er de ansjovisfilets erop.
    6. Zet de schotel 10 min in de voorverwarmde oven en serveer er schijfjes citroen bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren