Confituur van rabarber en pompelmoes met munt

    Confituur van rabarber en pompelmoes met munt

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke jam, of confituur, van rabarber en pompoelmoes. Ook lekker voor koekjes en cake.

    FrancisWarrinnier West-Vlaanderen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rabarber
    • 500 gr pompelmoes
    • verse muntblaadjes (naar eigen smaak)
    • 1 kilo geleisuiker (Tienen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De rabarber schillen met dunschiller en in stukjes snijden
    2. De pompelmoes ruim van schil ontdoen met econoom (aardappelschiller) en erna de vliesjes tussen het vruchtvlees uitsnijden.
    3. Alles in een pot doen (vergeet de pompelmoes schillen en vliesjes niet uit te knijpen).
    4. De muntblaadjes fijn hakken en toevoegen
    5. De suiker toevoegen en al roerend aan de kook brengen en ongeveer 4 minuten laten doorkoken.
    6. In glazen (gesteriliseerde) potten doen en onmiddellijk afsluiten, bewaren op een koele droge plaats.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FrancisWarrinnier
    0

    echt eens uitproberen over Heerlijk - 28 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren