Linzen met crème fraîche

    Linzen met crème fraîche

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vegetarisch, beetje Indiaas. Gebruik bij voorkeur groene dupuis linzen maar rode of bruine kan ook, of berglinzen of belugalinzen (zwarte linzen, erg lekker). Ik eet het vaak met bruine rijst, groente en een salade. Ik doe er ook wel indiase pickles bij, bv van Patak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr groene (dupuis) linzen (half kopje per persoon)
    • 1 groentebouillonblokje
    • 1 theelepel ras el hanout (of mengsel van kerrie, komijn, kurkuma en koriander)
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de linzen samen met het bouillonblokje, de kruiden en de knoflook gaar in ca 30 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht.
    2. Doe de crème fraiche door de linzen. Als het te droog is wat kookvocht toevoegen.

    Tip

    Het kookvocht is ook lekker als soep, ik drink het altijd gewoon op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren