"Virgin" Tiramisutaart

    "Virgin" Tiramisutaart

    4keer bewaard
    4uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tiramisu met chocola, blauwe bessen en framboos in taartvorm.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 75 gr boter, gesmolten
    • 1 kopje (zelfgemaakte) chocolademelk + een beetje extra
    • 6 blaadjes gelatine
    • 200 gr speculaas met (melk)chocolade
    • 1 pakje boudoirkoekjes met cacao
    • 1 pakje gewone boudoirkoekjes
    • 250 ml volle room
    • 125 gr suiker
    • 500 gr mascarpone
    • 125 gr blauwe bessen
    • 125 gr frambozen
    • 1/2 eetlepel stevia (of 1 eetlepel suiker)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Smelt de boter in een klein steelpannetje op een zacht vuur.
    2. Warm intussen een kopje chocolademelk op. Als de melk kookt, haal je het van het vuur en smelt je hierin de gelatine. Laat het geheel even afkoelen in de ijskast.
    3. Vet een ronde bakvorm (diameter: 20cm) in en bekleed de bodem met een laagje bakpapier.
    4. Doe de speculaas samen met de gesmolten boter in de blender en vermaal ze tot een kruimelig geheel.
    5. Druk de speculaasbodem aan in de bakvorm. Met een lepel kan je ervoor zorgen dat alles overal even dik ligt en de bovenkant mooi gladstrijken.
    6. Meet de afstand van de bodem tot de rand van de bakvorm en snijd de boudoirkoekjes op maat. Drenk ze daarna in de rest van de chocolademelk en druk ze stevig tegen de rand van de bakvorm. Voor een mooie afwerking kan je de gewone boudoirkoekjes afwisselen met de boudoirkoekjes met cacao.
    7. Zet de bakvorm even in de koelkast zodat alles kan opstijven. Intussen kan je het mascarponemengsel maken.
    8. Klop de room samen met de suiker op tot hij net aan de klopper blijft kleven (maar nog geen slagroomdikte).
    9. Roer hier de mascarpone door, tot deze volledig geïncorporeerd is in de slagroom.
    10. Meng hier tot slot de (afgekoelde) chocolademelk met gelatine onder.
    11. Doe de overschot van de boudoirkoekjes in de blender of in de vijzel. De koekjes mogen niet helemaal vermalen zijn, maar moeten nog een paar grote(re) stukjes bevatten.
    12. Schep de helft van het mascarponemengsel op de afgekoelde taartbodem.
    13. Strooi hier de vermalen boudoirkoekjes over.
    14. Werk af met de rest van het mascarponemengsel.
    15. Zet de taart gedurende minstens 4 uur in de ijskast.
    16. Warm de frambozen en de blauwe bessen even op met de Stevia/suiker tot het vocht net uit de frambozen begint te komen. Laat dit ook volledig afkoelen in de koelkast.
    17. Voor de afwerking giet je het frambozenmengsel over de taart. Werk eventueel nog af met wat verse frambozen en wat geraspte chocolade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    hedi.sorgeloos
    0

    - Gewaardeerd op - 02 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren