De allerlekkerste blueberry muffins

    De allerlekkerste blueberry muffins

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een paar jaar geleden wilde ik graag eens zelf blueberry muffins maken. Met het eerste het beste receptje dat ik vond ging ik aan de slag. Ik had echter geen gewone kristalsuiker in huis en verving deze dus door bruine suiker. Het resultaat: de allerlekkerste bosbessenmuffins ooit! Uit dit recept haal je 12 muffins.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 125 gr zachte boter
    • 175 gr bruine suiker
    • 2 eieren
    • 300g bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 180 ml melk
    • 250 gr bosbessen/blauwe bessen
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 12 extra blauwe bessen (of frambozen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met 12 papieren vormpjes.
    2. Meng de boter en de bruine suiker tot de suiker volledig opgenomen is.
    3. Voeg de eieren toe en meng deze er goed door.
    4. Voeg alternerend wat bloem, gemengd met de bakpoeder, en wat melk toe zodat een homogeen deeg ontstaat.
    5. Spatel voorzichtig de bosbessen door het deeg (ik hield ongeveer 1/4 van het deeg apart voor de afwerking).
    6. Schep het deeg met de bosbessen in de vormpjes.
    7. Optioneel: schep een beetje van het basisdeeg (waar je 1/4 van had overgehouden) bovenop het deeg met de bosbessen, zodat alle bosbessen bedekt zijn en zo niet kunnen aanbranden in de oven. Dit zorgt er ook gewoon voor dat de muffins er mooier uitzien wanneer ze gebakken zijn. Als je meer van een rustieke bosbessenlook houdt kan je deze stap gerust weglaten.
    8. Bak de muffins ongeveer 15-20 min af in de voorverwarmde oven, tot ze mooi omhooggekomen en goudbruin zijn. Een leuke extra: wanneer de muffins bijna klaar zijn, vullen ze de keuken met een heerlijke nootachtige geur (ook al zitten er helemaal geen nootjes in het beslag).
    9. Laat de muffins 5 minuutjes afkoelen in de muffinvorm en laat ze daarna volledig op kamertemperatuur komen op een rooster.
    10. Meng de poedersuiker met het citroensap. In het begin lijkt het alsof er te veel suiker/te weinig sap is, maar als je blijft roeren krijg je een mooi dik glazuur.
    11. Glaceer de muffins met 1 theelepel van het glazuur en werk af met een van de 12 extra blauwe bessen.

    Tip

    Aangezien ik vergeten was 12 blauwe bessen apart te houden, heb ik mijn muffins afgewerkt met een framboosje. (Op de achtergrond zie je enkele boterkoekjes met marsepein. Mijn recept daarvoor vind je hier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    hedi.sorgeloos
    0

    - Gewaardeerd op - 02 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren