Plantaardige "gehakt" balletjes

    Plantaardige "gehakt" balletjes

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Met twee hoofdingrediënten kan je makkelijk plantaardige balletjes maken, linzen en zoete aardappel. Gebruik je voorgekookte linzen, dan hoef je alleen nog maar de zoete aardappel te koken. Een voedzaam en simpel gerecht om te maken. Ik had nog tomatensaus in de vriezer, heb deze toegevoegd bij de balletjes en er rijst bij gemaakt, maar je kan de balletjes ook met pasta, salade of een (pita) broodje eten. Met 500gr. linzen en 500gr. zoete aardappel haal je ongeveer 25 balletjes. Ik heb er bewust voor gekozen om een grote hoeveelheid te maken, zo heb ik voor een paar dagen eten of ik vries het zoals gewoonlijk weer in. Mocht je niet zoveel willen maken, halveer dan het recept.

    DailyMary Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 balletjes

    • 500 gr zoete aardappel
    • 1 grote ui, fijngesnipperd
    • 1/2 eetlepel kurkuma
    • 4 teentjes knoflook
    • 500 gr linzen, gekookt
    • 1 theelepel gehaktkruiden
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • klein snufje zout
    • handvol peterselie, fijngesneden
    • 100 gr boekweitmeel
    • 2 eetlepels maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine partjes en kook dit in 10 minuten gaar. Hoe kleiner hoe sneller ze koken.
    2. Snipper een grote ui en fruit deze aan met 1/2 eetlepel kurkuma, nadat de uien glazig zijn, voeg je de knoflook toe.
    3. Giet de zoete aardappel af en voeg deze toe aan de uien en knoflook en zo ook de linzen.
    4. Doe de gehakt kruiden, nootmuskaat, snufje zout en peterselie erbij en roer dit geheel een minuutje samen.
    5. Laat het 5min. afkoelen en doe het daarna in een keukenmachine of blender.
    6. Voeg de linzen, boekweitmeel en maizena erbij en blend tot alles een beetje gepureerd is. Het maakt niet uit als er nog wat stukken in zitten.
    7. Verhit wat olie in de pan, maak balletjes met een ijs scoop en schep ze in de olie.
    8. Bak de balletjes, op laag temperatuur, aan beide kanten goudbruin, zo kan de binnenkant ook garen.
    9. Voeg tomatensaus toe aan de balletjes en serveer het met rijst of een salade. Let er wel op dat de balletjes net sponsjes zijn, dus de tomatensaus kan intrekken, voeg dan wat extra tomatensaus erbij.

    Bekijk dit op mijn blog

    http://www.dailymary.com/recepten/vegan-meat-balls-in-tomatensaus/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren