Knapperig brood met lijnzaad en pecannoten

    Knapperig brood met lijnzaad en pecannoten

    2keer bewaard
    15uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hele makkelijke methode om een knapperig brood te maken, zonder te kneden en gebakken in een braadpan in de oven. Het neemt wat tijd (maar geen moeite). Ik heb het basisrecept van deze site genomen en er mijn eigen twist aan gegeven door wat gezond lijnzaadmeel en een handvol pecannoten toe te voegen.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood (650 gr)

    • 420 gr tarwebloem
    • 1 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel droge gist
    • 2 eetlepels lijnzaadmeel
    • 1 grote handvol pecannoten, fijngehakt
    • 350 ml lauwwarm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 14uur rijzen  ›  Klaar in:15uur 

    1. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Voeg het water toe en meng met en lepel door.
    2. Bedek de kom met plasticfolie en laat tenminste 12 uur maar niet langer dan 24 uur rusten (de tijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, ongeveer 21°C is ideaal).
    3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm het deeg voorzichtig tot een bal. Dek af met een doek en laat 2 uur rijzen.
    4. Zet een vuurvaste gietijzeren pan met een zware deksel in de oven om voor te verwarmen. Verwarm de oven voor op 230°C.
    5. Haal de hete pan uit de oven en leg het deeg voorzichtig in de hete gietijzeren pan en dek af met het deksel. Bak 30 minuten, haal dan de deksel van de pan en bak nog eens 15 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren