Aardappelsoep

    Aardappelsoep

    7keer bewaard
    25min


    141 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik zelf voor dit recept aardappelpuree die ik de dag ervoor heb gemaakt, maar je kunt ook versgekookte aardappels gebruiken en prei in plaats van ui. Garneren met bieslook voor een mooie presentatie.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • flink stuk boter
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 1,25 kg aardappelpuree
    • 1 liter kipbouillon
    • 100 ml halfvolle melk
    • zout en versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een soeppan op laag vuur de boter smelten en hierin ui bakken tot deze zacht is. Aardappelpuree erdoor roeren en langzaam kipbouillon erbij schenken. Al roerend de melk toevoegen (meer of minder gebruiken al naar gelang gewenste consistentie). Goed heet laten worden en op smaak brengen met zout en peper.

    Tip:

    Een goed basisrecept. Voor een vollere soep kun je volle room in plaats van melk gebruiken, en geraspte cheddar en rookspek toevoegen voor een hartige soep. Met gehakte verse kruiden en Parmezaanse kaas maakt u van gewone kliekjes een heel speciaal gerecht. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische versie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren