Mini appeltaartjes

    Mini appeltaartjes

    2keer bewaard
    1uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Hollandse appeltaart, maar dan gemaakt in 12 eenpersoons taartjes in een muffinbakblik. Je kunt van dit recept ook een hele appeltaart maken, maar dan moet je wat meer appels toevoegen en de baktijd verlengen tot een uur.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 appeltaartjes

    • 180 gr boter
    • 300 gr bloem
    • 150 gr kristalsuiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel speculaaskruiden of kaneel
    • 3 appels (bijv. goudreinet)
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met boter en bestuif met wat bloem.
    2. Maak het deeg door de boter, bloem, suiker, zout, speculaaskruiden en de helft van het losgeklopte ei tot een kruimelig deeg te mixen. Kneed met de hand verder tot een samenhangend deeg.
    3. Bestuif een schoon werkvlak met bloem. Rol ruim 2/3 van het deeg uit tot een grote lap van iets minder dan een halve cm dik en steek hier rondjes uit , ter grootte van de vormpjes (gebruik bijv een groot glas of een koffiemok, snij eventueel uit met een mes langs de rand). Bekleed de vormpjes met het deeg.
    4. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de appels met suiker en kaneel. Verdeel de appelvulling over de 12 vormpjes.
    5. Je kunt nu het resterende deeg uitrollen, er reepjes van snijden en hiermee de taartjes kruislings bedekken, of je doet net als ik lekker makkelijk: verkruimel het deeg over de appeltaartjes en druk een klein beetje aan.
    6. Bestrijk met een kwastje (of je vingers) de bovenkanten van de appeltaartjes met de rest van het opgeklopte ei.
    7. Bak de appeltaartjes in ongeveer 35 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Laat ze even buiten de oven afkoelen in de vorm en keer dan voorzichtig de vorm om en 'tik' de taartjes eruit. Als je de vorm goed hebt ingevet en met bloem hebt bestrooid, zouden ze er vrij gemakkelijk uit moeten gaan.
    8. Serveer als dessert met een bolletje ijs en/of slagroom, of gewoon lekker bij de koffie of thee!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren