Rijstkoekjes met lente-ui en kaas

    Rijstkoekjes met lente-ui en kaas

    3keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Van een restje gekookte rijst kun je nog heel goed iets lekkers maken, namelijk deze rijstkoekjes! Je kunt er allerlei (restjes) ingrediënten aan toevoegen, bijvoorbeeld fijngesneden prei of paprika, maar ik heb gekozen voor kaas en lente-ui. Je kunt de koekjes nog wat pittiger maken met rode chilivlokken, maar voor (kleine) kinderen zijn ze zo al erg geschikt. Ook lekker om te serveren met zoete chilisaus.

    Lientje Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 rijstkoekjes

    • 150 gr gekookte rijst
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • peper en zout, naar smaak
    • 25 gr geraspte kaas
    • scheutje olijfolie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng rijst, eieren, paprika, peper, zout en geraspte kaas in een kom. Zet een halfuur in de koelkast (of als je koude rijst hebt gebruikt, kun je het meteen verwerken).
    2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op medium vuur.
    3. Shep bultjes ter grootte van 1 eetlepel van het mengsel in de koekenpan. Druk iets plat en laat ze nu zonder aan te raken 5 minuten bakken. Draai ze voorzichtig met een spatel om en bak ook de andere kant 5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren