Kip in sinaasappelsaus (orange chicken)

    Kip in sinaasappelsaus (orange chicken)

    8keer bewaard
    3uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Chinees gerecht van malse kipfilet in een kruidige sinaasappelsaus. Serveer met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de saus
    • 350 ml water
    • 30 ml sinaasappelsap
    • 60 ml citroensap
    • 80 ml rijstazijn
    • 40 ml sojasaus
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • ½ theelepel verse gember, fijngesneden
    • ½ theelepel knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels lente-ui, fijngesneden
    • ¼ theelepel rode chilivlokken
    • Verder
    • 3 eetlepels maizena
    • 2 eetlepel water
    • Voor de kip
    • 2 kipfilets, in stukjes van 1 cm
    • 125 gr bloem
    • ¼ theelepel zout
    • ¼ theelepel peper
    • 3 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Schenk water, sinaasappelsap, citroensap, rijstazijn en sojasaus in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg sinaasappelschil, bruine suiker, gember, knoflook, lente-ui en rode chilivlokken toe. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10-15 minuten afkoelen.
    2. Doe de stukjes kip in een afsluitbare plastic zak. Schenk 250 ml van de afgekoelde saus erbij in. Bewaar de resterende saus. Sluit de zak goed af en leg minstens 2 uur in de koelkast.
    3. Meng in een andere afsluitbare plastic zak de bloem, zout en peper. Voeg de gemarineerde kip toe aan de zak en schud tot alles goed bedekt is.
    4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op medium vuur. Doe de kip in de pan en bak bruin aan alle kanten. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier en dek af met aluminiumfolie.
    5. Maak de pan schoon en voeg de saus toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Meng de maizena met 2 eetlepels water en roer dit door de saus. Zet het vuur iets lager, voeg de kipstukjes toe en laat 5 minuten sudderen, roer af en toe door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    grammieweedie
    0

    De sinasappel smaak overheersde teveel in dit recept, moest er eerlijk gezegd ook bijna van kokhalzen. Mischien wat minder schil of sinasappelsap. - 24 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren