Rogan Josh (curry van lamsvlees)

    Rogan Josh (curry van lamsvlees)

    6keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een milde curry van lamsvlees. Dit recept komt uit de Kasjmir regio, net boven India. Het vlees wordt langzaam gegaard met specerijen. Serveer dit bijvoorbeeld met kardamom rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 gr yoghurt (naturel)
    • ½-1 theelepel cayennepeper
    • 2 theelepels gemalen koriander
    • 1½ theelepel gemalen komijn
    • 2 theelepels knoflookpuree, of geperste knoflook
    • 2 theelepels gemberpuree, of fijngeraspte verse gember
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • ½ theelepel gemalen kurkuma
    • 550 gr lamsnek filet of lamsbout steak
    • 300 gr uien, fijngesneden
    • 1½ eetlepel tomatenpuree
    • Zout
    • 25 gr boter
    • 2 laurierblaadjes, verkruimeld
    • 2 groene kardamompeulen, opengespleten aan de bovenkant
    • 5 cm kaneelstokje, doormidden gebroken
    • 4 hele kruidnagels
    • ½ theelepel versgemalen nootmuskaat
    • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
    • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Meng de yoghurt met cayennepeper, koriander, komijn, knoflook, gember, paprikapoeder en kurkuma
    2. Snijd het vet van het lamsvlees en snij in blokjes van 5 cm. Doe het lamsvlees in een pan met de uien en roerbak op medium vuur tot het vlees begint te sissen.
    3. Voeg het yoghurtmengsel toe, zet het vuur laag, dek af en laat 30 minuten sudderen, roer af en toe, tot het vlees al zijn natuurlijke sappen heeft losgelaten.
    4. Haal de deksel van de pan, zet het vuur weer naar medium en bak 5-6 minuten, onder vaak roeren, tot de saus dik is geworden.
    5. Zet de waterkoker aan. Voeg de tomatenpuree, wat zout en 15 gr van de boter toe aan het lamsvlees. Zet het vuur laag en laat 3-4 minuten zonder deksel sudderen, roer regelmatig door. Voeg dan 350 ml kokend water toe, doe de deksel erop en laat 15 minuten sudderen.
    6. Smelt de resterende boter in een kleine pan op laag vuur en voeg daar de laurierblaadjes, kardamom, kaneel en kruidnagels aan toe en laat ze 35-40 seconden 'sissen'. Voeg de nootmuskaat toe, roer een keer door en schenk dan de inhoud van de pan over het vlees. Meng goed door, doe de deksel op de pan en laat nog eens 10-12 minuten koken. Roer de fijngehakte munt en koriander erdoor en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren