Zalm in bladerdeeg met pesto en rijst

    Zalm in bladerdeeg met pesto en rijst

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht lijkt moeilijk, maar is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Zalm met daarop een mengsel van pesto en wilde bruine rijst, gebakken in een heerlijke korst van bladerdeeg. Een fantastisch gerecht voor een speciaal etentje!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 95 gr wilde rijst
    • 250 ml water
    • 1½ eetlepel olijfolie
    • 2 theelepels zout
    • ¼ ui, fijngesneden
    • ¼ rode paprika, fijngesneden
    • 115 gr pesto
    • 60 gr gemarineerde artisjokharten, uitgelekt en grof gehakt
    • rasp van ½ onbespoten citroen
    • ½ theelepel zwarte peper
    • 2 grote vellen bladerdeeg (koelvak)
    • 675 gr zalmfilet (zonder vel en graat)
    • 1 eidooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Spoel de rijst af onder de kraan. Laat uitlekken en voeg dan 250 ml water, ½ theelepel olie en ½ theelepel zout aan de rijst toe in een pan en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager, doe de deksel erop en laat 30-35 minuten koken, tot de rijst gaar is.
    2. Verhit de resterende olie in een koekenpan op medium viir. Voeg ui toe en roerbak 10 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 2 minuten mee. Roer pesto, artisjokken, citroenrasp en zwarte peper erdoor en bak 1 minuut. Roer de rijst erdoor, haal van het vuur en laat staan.
    3. Verwarm de oven op 200°C. Vet een bakplaat licht in.
    4. Strooi wat bloem op een werkoppervlak en rol eventueel de vellen bladerdeeg uit tot ze 3cm breder zijn dan de zalmfilet. Leg 1 vel bladerdeeg op de bakplaat en leg hier de zalmfilet op. Schep het rijstmengsel erop. Neem de andere vel bladerdeeg en dek hiermee de zalm af. Druk aan de randjes aan met een vork om goed dicht te maken. Bestrijk het deeg met eidooier.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en gerezen is. Haal uit de oven en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren