Heerlijk romige zoete aardappelsoep

    Heerlijk romige zoete aardappelsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie van kaas en zoete aardappels maken deze soep tot een maaltijdsoep voor de winter, vol van smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 sjalotjes, geschild en fijngesneden
    • 4 grote zoete aardappels, geschild en in dikke plakken
    • 125 ml droge witte wijn
    • Water, zoveel als nodig
    • 1 klein snufje zout
    • 1 laurierblad
    • 3 eetlepels creme fraiche
    • 2 eetlepels gezouten boter
    • 200 gr geraspte jong belegen kaas
    • 4 theelepels slagroom, voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de boter in een pan. Voeg sjalotten toe en roerbak tot ze iets bruin zijn.
    2. Voeg de zoete aardappels toe en schenk de witte wijn erbij. Laat koken tot de helft van het vocht is opgenomen.
    3. Voeg voldoende water toe om de aardappels te bedekken.
    4. Voeg laurierblad toe, breng op smaak met zout en laat koken tot de aardappels gaar zijn (ongeveer 20 minuten). Je moet misschien nog wat extra water toevoegen indien nodig om de aardappels gaar te krijgen.
    5. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de boter en creme fraiche toe.
    6. Roer de kaas er voorzichtig door, tot het glad is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer met een scheutje room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren