Vegetarische erwtensoep

    Vegetarische erwtensoep

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tip: maak de erwtensoep ’s avonds en warm ‘m de volgende dag op. Dat komt de smaak ten goede.

    Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 el olijfolie of ghee
    • 1 kleine ui
    • 1 kleine winterpeen
    • ½ prei
    • 1 middelgrote aardappel
    • ¼ knolselderij
    • 100 gr groene spliterwten
    • 1 bouillonblokje
    • ½ tl steakpeper (grof gemalen zwarte peper)
    • 1 tl komijn heel
    • 2 plakjes roggebrood (met roomboter en kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de olijfolie of ghee in een diepe pan. Snijd de ui in grove stukken en bak het glazig. Was het zand van de winterpeen. Snijd de peen in de lengte door en snijd het dan in dunne plakjes. Voeg toe aan de uien in de pan. Snijd de prei in ringen, was al het zand eruit en voeg het toe. Schil de aardappel en snijd het in blokjes van ongeveer een centimeter. Schil de knolselderij en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes.
    2. Voeg nu ook de spliterwten en zoveel water toe dat de groente ruim onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Voeg een verkruimeld bouillonblokje, steakpeper en komijn toe. Laat de soep ongeveer driekwartier onder af en toe roeren op zacht vuur pruttelen. Na driekwartier koken ontstaat er een dikke lobbige soep. Voeg eventueel wat extra water toe om de soep te verdunnen. Mocht je de groente in de soep nog te grof vinden zet er dan de staafmixer in. Enkele seconden is genoeg.
    3. Serveer de soep met een plakje roggebrood (of een ander stevig brood) belegd met een dikke laag roomboter en een smaakvolle kaas, zoals boeren nagelkaas.

    Bekijk dit op mijn blog

    Greendreamster.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren