Boerenkool met pijnboompitten en Parmezaanse kaas

    Boerenkool met pijnboompitten en Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Boerenkool zoals je het nog niet zo vaak gemaakt hebt, namelijk gebakken in boter en gemengd met geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 35 gr pijnboompitten
    • 55 gr boter
    • 1 zak boerenkool, steeltjes verwijderd, grof gehakt en afgespoeld
    • 1 theelepel witte azijn
    • Zout en zwarte peper, naar smaak
    • 40 gr Parmezaanse kaas, geschaafd/geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur tot ze goudkleurig en geurig zijn, in ongeveer 5 minuten.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op medium vuur. Doe de boerenkool in de gesmolten boter en roerbak 10 minuten tot het zacht is.
    3. Meng de boerenkool met azijn in een serveerschaal; breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties