Aardbeientaartjes

    Aardbeientaartjes

    37keer bewaard
    25min


    58 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je 12 individuele taartjes. Gebruik zelfgemaakte of gekochte bodems. Garneren met slagroom of custardpudding voor een heerlijk dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 kant-en-klare taartvormpjes, gebakken
    • 150 gr (basterd)suiker
    • 2 1/2 eetlepel maïzena
    • snufje zout
    • 225 ml appelsap
    • 500 gr verse aardbeien, ontkroond

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Voor de glazuur: suiker, maizena en zout vermengen. Appelsap erdoor roeren en op een matig hoog vuur al roerend aan de kook brengen en tot een dikke, gladde vloeistof laten inkoken. 10 minuten laten afkoelen.
    2. De taartvormpjes met een dun laagje glazuur besmeren. Aardbeien erover rangschikken en eventueel in stukjes snijden zodat ze goed passen. De resterende glazuur over de aardbeien scheppen en goed bedekken. 2-4 uur in de koelkast zetten. Naar wens eventueel garneren met slagroom of custardpudding.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    fokke123
    van
    9

    - 05 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren