De beste -fake- empanadas

    De beste -fake- empanadas

    5keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Onlangs gaf ik een dinnerparty met een Mexicaans thema voor m'n vriendinnen. Ik wilde dan ook graag Mexicaanse/Zuid-Amerikaanse hapjes. Nachos leken de voor de hand liggende optie, maar toen ik Pinterest even afschuimde kwam ik op het idee van empanadas: kleine deeghapjes met een spicy vulling. Ik gooide verschillende recepten bij elkaar, gaf er mijn eigen twist aan en... maakte de beste -fake- empanadas ooit! (Toegegeven: hier zien ze er niet zo geweldig uit, maar dat waren ze wel!)

    Ingrediënten
    Opbrengst: 14 bite-size empanadas

    • 1 liter kippenbouillon
    • 2 kippenbouten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/4 rode paprika
    • 1/4 groene paprika
    • 1/4 gele paprika
    • 1/4 oranje paprika
    • 1 rode ui
    • peper en zout
    • 1/2 zakje Tacokruiden
    • 1 eetlepel (eventueel gerookt) paprikapoeder
    • 1 eetlepel sambal
    • 2 eetlepels Philadelphia roomkaas
    • een goed handvol platte peterselie
    • 2 rollen bladerdeeg (traditioneel wordt dit gemaakt met een zelfgemaakt deeg dat eigenlijk helemaal niet lijkt op bladerdeeg, maar geloof me: dit is ZO lekker!)
    • geraspte kaas (ik gebruikte hiervoor een mengeling met Cheddar)
    • een beetje water
    • 1 eidooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pot.
    2. Kook de kippenbouten gaar in ongeveer 45min.
    3. Giet de kippenbouten af en laat ze volledig afkoelen (let op: spoel ze niet af onder koud water om het proces te versnellen, zo verliezen ze al hun lekkere bouillonsmaak)
    4. Snijd intussen de groentjes in heel fijne brunoise (ik wilde mijn empanadas graag bite-size, dus ik sneed mijn groentjes heel fijn).
    5. Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak hier de fijngesneden ui en paprika in aan.
    6. Wanneer de groenten bijna gaar zijn voeg je peper en zout, de Tacokruiden, het paprikapoeder en de sambal toe. Wanneer de groeten beetgaar en goed afgekruid zijn, haal je de pan van het vuur.
    7. Als de kip koud genoeg is om van het bot te halen, snijd je ze in kleine stukjes (ongeveer even groot als de groentjes) en voeg je ze bij de groentenmengeling.
    8. Snipper de peterselie fijn en voeg deze samen met de Philadelphia toe.
    9. Zet de vulling even in de koelkast terwijl je de vormpjes maakt.
    10. Verwarm de oven voor op 180°C.
    11. Haal het bladerdeeg uit de koelkast (het is belangrijk dat het bladerdeeg koud is, anders krijg je straks last als je de vormpjes gaat vullen).
    12. Steek met een koekjesvorm (of een glas, een potje,... iets rond dus) ongeveer 14 rondjes uit het bladerdeeg. Maak deze los en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    13. Vul elk rondje bladerdeeg met ongeveer 1 tl vulling en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Laat hierbij de rand vrij, bestrijk deze met een beetje water, en vouw de empanada dicht. Om zeker de zijn dat de vulling op zijn plaats blijft, kan je de rand omplooien of indrukken met een vork.
    14. Bestrijk de afgewerkte empanada's met het eigeel en bak ze gedurende ongeveer een kwartiertje mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
    15. Laat de empanadas even afkoelen (net tot je niet je hele mond verbrandt als je ze in 1 keer verslindt) en serveer ze met een beetje zure yoghurt, tomatensalsa en/of guacamole.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    hedi.sorgeloos
    0

    - Gewaardeerd op - 11 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren