Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker zelf gemaakt vanaf de basis en prima voor 1 persoon te doen. Pasta met zalm, rucola en pijnboompitten.

    rljb1804 Flevoland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • scheutje kookroom
    • 1 of 2 teentjes knoflook
    • 1 citroen
    • verse dille
    • 1 zalmfilet
    • 200 gram penne pasta
    • 50 gram pijnboompitjes
    • zakje rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. maak een sausje van een goede scheut kookroom, uitgeperste knoflook, citroensap van een halve citroen en een paar fijngesneden takjes dille. Zelf haal ik de dikke stukken van de stengeltjes er uit. Goed roeren en lekker koud laten staan.
    2. Snij de zalmfilet in hele dunne plakjes, en doe deze in een kom. Knijp hier het citroensap van de andere helft van de citroen overheen en iedere paar minuten even lekker omhusselen om de citroen overal te laten komen. Dit zet een garingsproces in werking.
    3. Kook de pasta beetgaar en giet deze af, ondertussen.
    4. Ondertussen kan je de pijnboompitjes even kort aan bakken om de smaak lekker los te laten komen en om er een lekkere geroosterde smaak aan te geven.
    5. maak een bord op met een schep penne, doe hier de zalmsnippers overheen, een handje met rucola sla en giet hier wat van de saus uit stap 1 over. Maak het af met de pijnboompitjes en doe er een lekker glas Sauvignon Blanc bij ;-)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren