Gebakken 'rijst' van bloemkool

    Gebakken 'rijst' van bloemkool

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je dol bent op gebakken rijst of nasi, maar liever geen koolhydraten eet, kun je de rijst weglaten en dit vervangen door fijngesneden bloemkool. In dit recept gemengd met varkensvlees, lente-ui, erwtjes en knoflook, maar je kunt het ook met kip en een heleboel andere groenten maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr diepvries doperwten
    • 120 ml water
    • 4 eetlepels sesamolie, apart te verwerken
    • 800 gr varkensvlees, in blokjes of reepjes
    • 6 lente-uitjes
    • 1 grote wortel, in blokjes
    • 550 gr geraspte bloemkool*
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 6 eetlepels sojasaus
    • 2 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de doperwten met water in een kleine steelpan en breng aan de kook, zet het vuur dan middellaag en kook de doperwten in ongeveer 3 minuten gaar. Giet af en zet apart.
    2. Verhit 2 eetlepels sesamolie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de stukjes varkensvlees in hete olie tot ze lichtbruin zijn aan alle kanten en helemaal gaar, in ongeveer 7-8 minuten.
    3. Verhit de resterende 2 eetlepels sesamolie in een wok. Bak het grootste gedeelte van de lente-ui (bewaar wat voor garnering) en de stukjes wortel in de hete olie tot ze net zacht zijn, in ongeveer 5 minuten. Voeg de bloemkool toe, roerbak tot de bloemkool beetgaar is, in ongeveer 4-5 minuten.
    4. Voeg het gare varkensvlees toe en sojasaus en roerbak tot het mengsel heet is en lichtbruin, in 3-5 minuten.
    5. Schuif het bloemkoolmengsel naar een kant van de wok en voeg de losgeklopte eieren aan de andere kant toe. Roer goed door, tot de eieren gaar zijn, in ongeveer 3-5 minuten. Meng alles door elkaar. Garneer met wat lente-ui en serveer.

    Tip

    Rasp de bloemkool met de grootste opening op de rasp, om het op rijstkorrels te laten lijken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren