Knapperige boerenkool chips

    Knapperige boerenkool chips

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze chips zijn veel gezonder dan de gewone chips. Boerenkool wordt 'gemasseerd' met olie, sherryazijn en zout en dan knapperig gebakken. Ze zijn licht, knapperig en ontzettend lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bos boerenkool
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie, apart te verwerken
    • 1 eetlepel sherry azijn
    • snufje zeezout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Snij de harde stengels weg van elk blaadje en scheur de blaadjes in stukjes van dezelfde grootte. Was ze en spin droog met een slacentrifuge of dep droog met keukenpapier, tot ze echt helemaal droog zijn.
    3. Doe de stukjes boerenkool in een grote afsluitbare plastic zak (of gebruik een kom als je het niet erg vindt om olie aan je handen te krijgen). Voeg de helft van de olie toe. Sluit de plastic zak goed af en knijp erin zodat de olie goed verdeeld wordt over de blaadjes.
    4. Voeg de resterende olie toe en knijp weer in de zak, tot alle blaadjes gelijkmatig bedekt zijn met olie en enigszins 'gemasseerd' zijn. Besprenkel de blaadjes met azijn, sluit de zak weer af en schud om de azijn te verdelen over de blaadjes. Verspreid de blaadjes gelijkmatig over een bakplaat.
    5. Rooster ze in de voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn, in ongeveer 35 minuten. Bestrooi met zout en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren